Welcome
This is my FABULOUS world !!

Hello!! Welcome To My Life, My Online Dairy. Feel free to read my daily posts.
Best viewed 100%. Image is meant to be LARGE and FABULOUS.

COMING making-sweetness

Profile
It's just ME, MYSELF & I.

My name is Rai to the Ha to the Na, RAIHANA and I'm '96 liners. So, count it by yourself.

Twitter
Chatters Lovers
Leave a comment!

HATERS please move your butt away.
Let's Have Fun!

Archives
Memories Never Fade Away.

making-sweetness June 2011 making-sweetness November 2011 making-sweetness December 2011 making-sweetness January 2012 making-sweetness July 2012 making-sweetness August 2012 making-sweetness September 2012 making-sweetness October 2012 making-sweetness November 2012 making-sweetness December 2012 making-sweetness January 2013 making-sweetness March 2013 making-sweetness April 2013 making-sweetness May 2013 making-sweetness July 2013 making-sweetness September 2013 making-sweetness November 2013 making-sweetness December 2013 making-sweetness October 2014

Affiliates
World's greatest friends.

making-sweetness 1 making-sweetness 2 making-sweetness 3 making-sweetness 4 making-sweetness 5

Credits
This skin was dearly made by...

Layout coded by Syarifah Erma.
Resources taken from Shabby Princess, Making-Sweetness, Red--Roses, Tiffcali, luvvaaronBb (private Photobucket album).
Online hit counter taken from Free Online Users.
Layout fully coded by me. I didn't use basecodes, just code references.

making-sweetness Story, Story n Story !!
Monday, 21 November 2011 making-sweetness Back to the top


hye semua !! hope korang semua sihat2x.. aku x taw lah nak crita apa kat korang... aku dah kehabisan cerita... kalo korang nak taw sal aku massage aku kat fb.. n then aku jwab terang2x kat blog ney.. jadi x payah lah korg nak selidik g pasal aku... =p ... hahahha..

org yg talkactive cam aku ne pun leh kehabisan crita adeshh ~~~
btw aku harap MALAYSIA ft HARIMAU MUDA kita leh menank malam ne.. !!!
bawalah EMAS tuk MALAYSIA.. ya3x...... !!!! biarpun kalah... MALAYSIA ttp d hati !!! haha

Go MALASIA !! MALAYSIA BOLEH !!!

chaw : 10.20 p.m

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Monday, November 21, 2011 | 0 Comments

making-sweetness Lepaskan segala2xnya d Blog ................
Saturday, 19 November 2011 making-sweetness Back to the top


hyep semua !! maaf lah kali ney aku bad mood sikit ='= ... Aku tak pernah simpan niat untuk permainkn dya 
'A' .. n aku tak pernah men kn dya ... kawan2x ku pernah gtaw aku kalaw aku putuskn mana2x jak genk2x dorg mesty nama ku d buruk2xkn kononnya suka mainkn perasaan lelaki ...  Jadi kalo dorang putuskn pompuan2x ne dorg tu ndak mainkn perasaan pompuan kah ??? agak2xlah ... kawan2x c 'A' yg lain ok jak.. tetiba pula yang 1 ney berabis .. memang dari hari tu lagi kami gaduh tapi dya yg memanas tetiba ... Aku sudah mngalah tapi dya menambah pula ... aku bukan jenis pompuan yang sabar spnjang masa .. tahap kesabaran ku ada batas nya ... Kalau aku nak pikir sal perasaan ko jak wat pa ... perasaan ku sapa mo tanggung .. lagipun ko teda hak maw mara2x aku ... c 'A' pun ndak mcm ko ney .. Ya ALLAH tabahkn hati hamba mu ne ..

Pastu kaw ckp yang bukan2x sama aku .. baru libat2xkn KRK (my batch) .. hey KRK tu umum .. aku taw lah kami ne trlalu pandai sbb tu lah ko ckp yg bukan2x sal kami .. kami bukan mahu d pandang tinggi ole org..   kalo ko mo jadi mcm kami belajar lahhh !!! bukannya melepak, merokok, DATING !!! ouh.. ko rasa kksih hati ko, pujaan hati ko, mahligai cinta ko, puteri jantung hati ko, kuat sgtlah smpai2x ko mahu hntar dya jumpa aku pastu lawan aku??? huh !! kalau lah d dunia ne aku hidup sorg tnpa keluarga ku mmg aku jumpa sua pompuan IDAMAN ko tu .. aku masih tahu jaga air muka FAMILY aku n SEKOLAH (KITA) !!!!! ndak macam ko, yg ko tahu diri ko jak.. family ko ada ko pikir... sekolah??? ada ko pikir?? yang ko pikir ksenangan ko n kksih hati ko.... wake up lah wehh... hidup ne makin singkat... kita x bawa ksenangan pegi ke alam barzakh ...

Aku bukan nak cari pasal dengan ko.. tapi agak2xlah bahasa tu.. 3 hari yg lepas mmg aku leh tahan lg dengan sikap mu tapi kali ney ... aku x taw nk ckp apa... aku cukup baik dengan kaw.. tapi ko dah melebih... Tolonklah ubah sikap mu ... aku tahu ko lagi tua dari aku .. aku akan hormat ko kalo ko hormat aku .. 

jup eh ! : AHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s : nenek selalu kata x baik teriak malam2x nty ada yg sambung ... jadi teriak dlm hati pun dh cukup..

# my face when i was angry # 

chaw :10.16 p.m

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Saturday, November 19, 2011 | 3 Comments

making-sweetness Super Pocoyo Comeback !!!!!
Friday, 18 November 2011 making-sweetness Back to the top

 

hyep all !!! Selamat Malam .... cerita kita malam ney pasal Super Pocoyo lah !! hahahahahah
cutekan Super Pocoyo ney ... <3 it .. aku pun ndak tahu kenapa aku bole terikat dengan Pocoyo ney !! haha.. semua ini gara2x pic profile ku.. hahaha... ramai yg ckap pic ku terlampau dramatis ... berabis aku mencari gambar yang sesuai tapi ndak jumpa... tetiba lak terjmpa pocoyo.. cute kann !!

Sebab2x aku suka pocoyo :
# Cute, cute n cute (mcm tuannya) hahahaha #
# warnanya BIRU !!! #
# ndak pandai mara #
# baik hati #
# ada mata, hidung, mulut .. telinga nya ndak aku jmpa lagi... #

semua lah bah yg ada sama pocoyo aku suka !!!!
hahahhahaha Pocoyo trus ... org pun bosan ngn aku ne nty... 

untuk org yang jenguk blog ney aku minta maaf sgt2x sebab aku teda cita nak kongsi... terpaksa aku cerita sal pocoyo ku.. :-p ... kpd siapa yg x minat dengan pocoyo I'm sorry :))))

chaw : 12.14 a.m

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Friday, November 18, 2011 | 0 Comments

making-sweetness Read this !! ^_^ 4 my friends at FB
Wednesday, 16 November 2011 making-sweetness Back to the top


Hyep !! uhhh +_+ ... sejuk ahh !! hujan lebat betul malam ney ... sesuai tuk tydo ... tapi mata x ngantuk lagi coz dah tido petang tadi smpai maghrib ... Okey!! cerita kita kali ne pasal Facebook pula dengan erti kata lain Muka Buku !! Aku start wat FB masa form 1.. itupun kengkawan yang ajar... dulu aku ada Friendster jak... maklum lah budak kpg... hehehe ~ tapi sekarang zaman dah maju sgt2x.. org kpg pun dah ada FB taw... jadi korang jgn lah dok mngutuk org kpg kononnya ketinggalan zaman !! pantang aku bila dgr org kutuk2x org kpg ne... mcamlah yg mngutuk tu bukan dr kpg ... Ingt ne yang kaya parents kita bukan kita... kita hanya menumpang jak kekayaan tu ! lgpon kekayaan x d bawa p kubur tapi IMAN ... nah ~~ menceramah sua aku..

sambung crita ~~ kat FB ne aku dpt byk kwn.. ada yg baik na ada gak yg jahat ~~ tuk pengetahuan korang semua aku ne pemilih kawan sikit... bukannya pilih ikut darjat or anything... ne ah ciri2x kwn yg aku lyn kat fb

# gambar korang guna yg real n sedap mata memandang # 
# ucap salam or hye dulu #
# sporting #
# x mara2x coz aku ne penakut sikit ma org yg kuat mara #
# cakap x merepek2x #
# kalo nk berkenalan x yah berbunga2x.. straight to the point trus #
# the most important thing is faham aku #
# and jgn pernah tnya 6ber fon aku !! I hate it !! #

aku bukannya pemilih sgt or sombong or trep cntikkah, cute kah or baik... honestly aku mudah mesra ngn someone tu tapi aku juga mudah menjauh... biarpun aku rapat gilerr ngn korg tapi kalo perangai korg tetiba pelik d hati aku mmg aku mnjauh trus !! hehe ~ jujur aku kata kn mmg ramai sgt kengkwan yg 0n chatbox ngn aku , aku x lyn n then kata kalo aku busy~~ maaf coz tipu korg... sbnarnya aku wat gitu supaya korg x kecik aty or kata aku ne sombong~~ maklum lah aku jenis org yg x suka bila org kecik aty or sedih gara2x aku... aku lebih suka mngalah .... biasalah budak baik ~~ etchenggg !!! (perasan)

and 1 lagi ~~ kalo aku tetiba panas tu jgn lah korg ambik aty ekk... tapi selalu nya kalo aku panas ngn someone tu aku x kn gtaw dya kalo aku panas gara2x dya~~ sbb aku lebih suka berdiam diri...
hehehe ~~~ mmg kalo baik... hahahahahhaha kidding


Tapi 4 real aku memang suka cari kwan bru kat fb !! hope sgt kita leh jd kwn !!!

chaw : 11.14 p.m


making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Wednesday, November 16, 2011 | 0 Comments

making-sweetness Da Decision had been made :)))))
Tuesday, 15 November 2011 making-sweetness Back to the top


Hye semua !!! Mat malam ... ^.^ hope korg semua sihat ...  sekarang ne hujan kat tempat aku... sejuk =='... best kalo layan perasaan sorg2x ... hehehe .. mesty korang nak taw decision psal apa kan... actually baru2x ne my mom n dad suh aku pulang K.K esok... tapi aku x nak pulang awal sgt... maklum lah.. x nak tinggalkn Internet... ceh~ macam x bole hidup tanpa Internet jak aku ne... back to the story... Awal tahun ne mmg aku bercadang nak pulang K.K pas abis jak skolah tapi entah knpa aku mcm x mahu pulang plak.. -_-
ne lah perangai aku yang paling aku x suka... cepat sgt berubah hati.. thatz why lah aku x nak bercinta.. nanty aku berubah hati d kata pula aku ne ndak pandai mnghargai... hehe terpesong lagi cerita ku.. sorie2x... 
Tadi lpas jak solat maghrib ayah tanya nak ikut pulang K.K kah ndak... n then aku jawablah kalo bole aku x nk pulang awal sgt .... mmg aku cakap pelan berabis lahh... mo mnjga hati ayah... pastu ayah tnya adik ku pla.. kalo adik ku jgn tnya !! pantang d bwa p K.K mesty x mahu tngal.. lagipun ibu ada kat K.K thatz why lah adik ku Happy sgttt !!!! yang aku ne Happy ada Sad pun ada... 


nak taw kenapa aku sedih ???? sebab nya ... ayah dah pesan awal2x.. bulan 12 ne baru aku leh pulang K.K tapi x leh lama2x kat sana coz ayah kena g Outstation lagi jadi aku kena teman kn ibu n adik... adeshh ~ tanpa aku keluarga ku susah !!! cehhhh ~~ (perasan) hahaha... x pa lah... lagi pun kalo keputusan PMR ku bagus aku kena stay K.K jugak taun depan.... jadi aku x kesalah kalo x dpt pulang lama2x kat K.K... yang penting aku dpat stay sandakan  kali ne !!!!!! hahahahaha ( gelak , gelak n LAUGH ) ndak sangka pujukan ku berhasil kali ne.... selalu nya hampehh ~~



Happy betul aku !!! adeshhh ~~~ haha tinggal kat umah tanpa adik ku yg terlaluuuuu baik... cehh ~~~ senang hidup ku.. 
P/S : untuk cousins ku !! i'm sorrie.. bukan x sudi nak pulang tapi malas.... heheh.. InsyaALLAH kalo jadi bulan 12 ne aku pulang, aku baliklah kampung ... ya3x... jgn sedih jgn mara nty aku bwakn kamu gula2x hahahahaha.... tu jak lah... nanty aku merepek susah lagi...

chaw : 10.00 p.m

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Tuesday, November 15, 2011 | 0 Comments

making-sweetness Sedih tak terkata ~~
Sunday, 13 November 2011 making-sweetness Back to the top

 
hye semua !! hope korang semua sihat... jangan jadi mcm aku ne.. ada jak yang sakit nya... sakit yang pling truk yang pernah aku rasa ialah SAKIT HATI.. hehehe actually aku sedih sgt sekarang... taon depan aku mungkin dah stay kat K.K.. dulu bukan main happy aku bila dengar aku kena stay K.Kn next year... tapi sejak akhir2x ne aku macam tak mahu tinggalkan Sandakan.. korang nak tahu knp aku terpaksa stay kat K.K??? msty nk tahu kan... 

Conversation wit ma mom ...

Mom : taon depan yyg pndahlah K.K .. Skolah kat sana itu pun kalo kputusan yyg bgus PMR ne.. Kalo x yyg skolah jak kat sini... n then pindah kat SMK Elopura(Bestari)....

mE : yyg mana mahu pindah skolah tu balik..

Mom : ndak bole juga... kena juga pindah

lpas tu aku tnya lah kenapa kena pindah g sana balik..??

Mom : senang cikit.. kalo kat SMK tu jauh... lagipun yyg bole pulang skolah ngn Iwan ( ma brother)

mE : yyg tinggal kat asrama jak lah

Mom : yyg tu kalo stay kat asrama selalu jak sakit2x...

lepas tu aku trus masuk bilik... lpas pikir lama2x bek aku pindah K.K... biarlah jauh n x dpt jmpa kawan yang len yang penting aku x nk pindah balik g Elopura.. aku x nk  bwa nama skolah aku g mana2x skolah selain MRSM n SMS.... Jadi aku harap sgt2x kalo result aku gempak.. jadi aku leh pindah K.K biarpun aku trpaksa tinggal kan ma Friend yg ada kat Sandakan.. 

Chill down Raihana~ University is waiting for ue and ur friend !! i will show to my parents that i will get IJAZAH !!!hehehe ada lagi 8 tahun tuk dpt ijazah.. SPM pun x lepas lagi .. dah beria2x nk ijazah... btw plisz pray 4 me...
 
chaw : 9.23 p.m


my ijazah 





making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Sunday, November 13, 2011 | 2 Comments

making-sweetness Sleep Tym -_-
Saturday, 12 November 2011 making-sweetness Back to the top


hye all... mesti korg dah tido.. mmg dh masuk sleep tym... hahaha
sakit mata tengok laptop jak dari tngahari tadi.... smpai teda rehat.....
Tepat pukul : 2.23 a.m
tydoo ~~~




making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Saturday, November 12, 2011 | 0 Comments

making-sweetness Sedih ft Sad =='




hye all... aku harap korang tak sedih macam aku ne... aku fikirkan aku bole happy trus rupa2xnya sama juga..aku x bole tipu diri aku dengan senyum sepanjang masa.... dah 3 tahun kami skolah 1 skolah yang sama.. kelas yang sama.. guru2x yg sama... n classmate yang sama.. biarpun ada beberapa pelajar yang pindah dan tinggal 14 orang jak kenangan yang kami ukir d kelas tu dah macam 40 orang.. d tempat itulah kami d mara, d tegur, d puji dan mcam2xlah lagi.... kenapa lah setiap perjumpaan pasti ada perpisahan???? kalau bole aku tak nak berpisah sama kamu semua !!! aku sayang kamu... :'(...

Can't stand anymore i like wanna cry......

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Saturday, November 12, 2011 | 0 Comments

making-sweetness My Story 4 today :))
Friday, 11 November 2011 making-sweetness Back to the top



hye~~ harap korang sume sihat.. today is the last day i see student from SMK.. nak katakn sedih, x juga... nak katakn happy x juga... haishh... hari ni juga maybe hari trakhir aku jumpa dengan adk angkat aku... puas gak aku mara dia tadi.. hahaha... sapa suh wat perkara yang membuatkan aku mara..

Len crita.. tadi ma parents wit ma little sister g K.K hantar ibu g kursus... maybe pulang esok petang.. actually aku suka stay kat umah kalau tak ramai pnghuni rumah ne.. hehe.. tenang hidupku tnpa ma little yg sister yang ku SAYANGI.. haha
btw.. cantik tak blog aku skrang?? hehehe cantikkn.... blajar sendri tu.. anyway tanx a lot to NURUL AIDA
because bgi aku tutorial blog ne... happy sgt2x.. sbb ma blog dah cantik....berbaloi aku abiskn masa depan laptop ne.... dah merah mata ne gara2x tgk laptop tanpa henti...

before I go.. there's something I wanna tell u..
biarlah x hebat, biarlah x cantik, n biarlah x memuaskn yang penting ENJOY !!!!!
k lah dude.. nak chaw.. penat.. sleep tym..
* 2.30 p.m *
chaw~~

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Friday, November 11, 2011 | 0 Comments

making-sweetness Really~ Really~ Tired =='

assalamualaikum~~
bertemu kita kembali d dalam... blog 1001 crita Raihana...
penat sangat2x... x sangka update blog pun penat... sambil2x update blog ne, bole gak lupa sal sadness ku tadi..
kalau bole aku tak nak lah pulang sandakan awal sangat... memang lah aku rindu sangat2x k.k tapi aku x nak lah pulang sana sorang2x... iyalah.. ibu g kursus.. n then ayah pun g kursus... abang long plak kat kolej.. abg iwan plak kat sandakan.. aku n adik ku jak kat k.k... Bosan lahhh =='...
baik stay kat sandakan jak.. lagi best... bole On9 Fb tiap malam... kat K.K tu habuk pun teda.. yg ada.. Tv jk itu pun tiada astro... eeeee..... x nakkkk!!!

tolonklahhhhh... aku x nak pulang K.K rabu neeeee !!!!
aku masih nk stay Sandakan....  kalo tahun depan aku jadi pindah...?????
nahhhhh ~~~ sedihhhhh :'(

X suka !!!!!!
ft
Penat ......

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Friday, November 11, 2011 | 0 Comments

making-sweetness penat~~ meh lah jenguk2x jup
Thursday, 10 November 2011 making-sweetness Back to the top

hye~~
ne baru jak lepas update blog... maaflah tak seberapa cantik... still dalam pembelajaran...
InsyaALLAH kalo aku rajin.. aku update g bagi cantik... untuk setakat ne .. bole lah...
nak minta org ajar, 1 pun teda yg sudi... eceng~~~ konon jak tu... tapi kalo bole aku nak update n cantikkn blog ku ne tanpa bantuan orang lain.... Berdikari konon.. hehee

tuk pengetahuan korang hari ne hari terakhir persekolahan.... tu lah aku rajin update blog ne...
btw Happy Holiday Semuaaa :))))

making-sweetness POSTED BY Cik Raihana AT Thursday, November 10, 2011 | 2 Comments

◄ Older posts making-sweetness Newer posts ►
Blogger Widgets